Як Уберегтися Від Грипу: Поради Від Українських Лікарів Щотижневик Аптека


При появі нового штаму все населення виявляється неімунним. Захворювання поширюється лавиноподібно, виникає велика кількість важких форм захворювання і летальних випадків. Керівниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун нагадує про симптоми грипу та ГРВІ та роз’яснює, як лікувати ці хвороби. Грип — гостра вірусна інфекційна хвороба з періодичним епідемічним чи навіть пандемічним поширенням.

поради як вберегтися від грипу

Помірні фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, правильне харчування та здоровий сон роблять імунітет людини сильним. Уникати слід не лише переохолодження, а й перегрівання. Якщо ви надміру закутаєтеся та спітнієте, то вас легко може продути. Детективи Територіального Управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області встановили службових осіб підприємства, які у податковій звітності занизили суми доходів, отриманих… Від сьогодні в усіх міських відділеннях Укрпошти стало доступна опція додаткового пакування відправлень в стретч-плівку, що дозволяє ще надійніше захистити відправлення…. Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки очолив полковник Михайло Холодов.

Розумна профілактика простудних захворювань мінімізує ймовірність зараження хвороботворними вірусами. Дітям до 18 років та вагітним жінкам не рекомендовано вживати аспірин — подолати жар можна за допомогою парацетамолу. Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує Ваші шанси уникнути небезпечного захворювання і здатне зберегти життя Вам і людям, що знаходяться поруч з Вами.

Як Вберегтися Від Грипу І Захистити Рідних Інфографіка

Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота. Інкубаційний період дні, тому швидкість розповсюдження захворювання значно вища, ніж в вірусу SarsCoV-2 (інкубаційний період – 14 днів). За даними відомства, на третьому тижні жовтня в Україні захворіло понад 140 тисяч людей, здебільшого це діти до 14 років.

Уже Через 20 Років В Україні Може Не Бути Зими

Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар вбачає таку необхідність. Зволожуйте слизову носа (в холодну пору року слизова оболонка носа схильна до пересихання, як наслідок на ній з’являються https://ujmh.org/ мікротріщинки, знижуються її захисні властивості). Для цього використовуйте фізіологічний сольовий розчин чи розчин морської води. Як відомо, хворобу завжди краще попередити, ніж лікувати.

А взимку краще виключити з раціону жирне м’ясо, обмежити вживання алкоголю та куріння», – говорить Ірина Троцька. Цибулю і часник, на думку Стойки, вживати як елемент здорового харчування теж варто на регулярній основі, під час же епідемії панацеєю ці продукти не стануть. Багаті на вітамін С цитрусові, на думку лікаря, слід вживати помірно, оскільки кислота, особливо у дітей, може бути подразником слизової оболонки.

В цілому ж і яблука, і зелень містять багато цього вітаміну. При цьому він додав, що хворі на грип і ГРВІ більше страждають від ускладнень, ніж від самого грипу, ускладнення також спричиняють і смерть. В холодну пору року підчепити грип та застуду дуже просто.

За даними МОЗ, науковців та лікарів, найбільш ефективним способом проти грипу є вакцинація. Отримати дозу сертифікованої вакцини в Україні ви завжди можете, звернувшись до спеціалізованого закладу, у тому числі – до нашої мережі медичних центрів «Родина». Крім вакцинації рекомендується дотримуватись простих, але теж дієвих правил профілактики грипу.

З січня по квітень 2023 року Полтавська митниця перерахувала до Державного бюджету України митних платежів на 934 млн грн. Від хворої до здорової людини повітряно-крапельним шляхом. Профілактика застудних захворювань зводиться до проведення заходів, що зміцнюють імунну систему і дозволяють уникнути зараження.

Хоча найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу – щорічна вакцинація, деякі прості правила допоможуть уникнути хвороби. Для цих людей грип становить особливу загрозу, оскільки стан їхнього організму суттєво знижує їхні шанси видужати без небезпечних ускладнень, а часто — і вижити. У Полтавській області у 2020 році випадків смерті від грипу зареєстровано не було.